Cyklar

När styrelsen besökte några av skolorna vi jobbar med i Ghana i oktober 2016 fick vi reda på att barnen långt ut på landsbygden ofta har väldigt långt till skolan, ibland en hel timmes vandring i vardera riktningen.

Svårigheterna är störst under regnperioden när floderna är fulla med vatten ‑ så att man inte kan vada ‑ och närmaste bro ligger långt bort.

Zugu Dabogni Zion Primary och Mirigu Primary School är två skolor som gärna vill ha hjälp med transporter av eleverna under regntiden. Vi har tillsammans med skolorna kommit fram till att de skulle kunna ha cyklar att låna ut till de elever som har längst att gå.

För att även stödja samhället undersöker vi möjligheten att köpa cyklar som produceras i Ghana. Flera producenter tillverkar cykelramar i ett starkt material som nästan är gratis, bambu! Varje bambucykel ger cirka en veckas arbete för en person.

Du kan läsa mer om bambucyklar här: Ghana Bamboo Bikes eller Booomers International Ltd.

Du kan vara med och sponsra en cykel. Sätt in 600:- kronor och märk betalningen ”cykel”.

Bamboo-bike
Foto:pixabay.com

Hittills har vi inte haft möjlighet att köpa enklare bambucyklar till ett konkurrenskraftigt pris så tills vidare planerar vi att köpa begagnade stålcyklar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.